Kurs & Foredrag


KURS


Smart Equipage arrangerer en rekke kurs;

- Tøying, bevegelighets-, koordinasjons- og balansetrening for hest

  - Sitstrening på bakken og til hest for rytter

- Yoga- og kondisjonstimer for ryttere

-Tilrettelagte sitstreningstimer for deg med muskel- og skjelettplager


Kursene legges opp individuelt

avhengig av fasiliteter,

samt at vi strekker oss langt

for å møte kundens ønsker.

Kontakt oss for mer infoFOREDRAG


Er det viktig at rytter forstår hvordan rytter- og hestekroppen er satt sammen og hvordan den beveger seg? Vi mener utvilsomt ja!


En rytter som forstår hvordan rytter- og hestekroppen er satt sammen og hvordan den beveger seg, vil oppnå bedre innsikt i hvordan rytterens kropp oppfører seg i salen og hvordan dette påvirker hestens evne til å bevege seg under rytter. Med denne kunnskapen så kan man endre hvordan man beveger seg til det bedre for ridningen og samspillet med hesten.


Vi i SMART Equipage er derfor over gjennomsnittet interessert i anatomi. Vi holder foredrag om hest og rytters muskel- og skjelettanatomi, asymmetriske mønstre, biomekanikk, balanse, bevegelsesmønstre, propriosepsjon, og andre fysiske komponenter

som er viktig for god ridning og godt samspill med hest. Trykk HER hvis du vil se en liten video om våre foredrag.

Kontakt oss hvis du vil høre mer om våre foredrag


ARTIKLER


Siden vi er så glad i og veldig interessert i skjelett, muskulatur, anatomi osv, så ble vi spurt om å skrive tre artikler om hestens bevegelseapparat for magasinet

"Dølahesten".


NOEN AV VÅRE FASTE OPPDRAG


Under kan du se en liten filmsnutt fra et par av våre faste kunder. Hos de har vi alt fra en hel arbeidsdag til disposisjon to ganger i måneden til halvannen time to ganger i uke, helt ut i fra hva vi skal dekke i løpet av økten. Opplegget organiseres ut i fra kundens behov.

STALLEN GAUSTAD - OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS


Stallen Gaustad ved Oslo universitets sykehus har yogatimer og ridetime for de ansatte ved avdelingen her annenhver uke. Vi bruker en hel dag fordelt mellom en lengre yogaøkt på morgenen og indivduelle ridetimer etterpå. 

RYTTERE FRA HASLE RIDESENTER PÅ NESODDEN


En gang i uken har ryttere fra Hasle Ridesenter på Nesodden trening. De trener kondisjon (YogaShred) og styrke og fleksibilitet (Core Strenght Vinyasa Yoga). Målet med treningen er å få bedre kondisjon slik at man holder hele rideøkten. Bli sterke og smidgere, samt mer likesidig slik at man får en så balansert kropp som mulig og et uavhengig sete.