Videotrening for ryttere

Hvorfor skal ryttere trene på bakken? Hva er poenget med det? I videoen "Hvorfor skal ryttere trene på bakken?" så snakker jeg litt om nettopp dette, i tillegg til at jeg snakker litt om anatomi og hvorfor hvordan kroppen vår er satt sammen kan gi oss utfordringer i ridningen.

I videoen "Intro Sitsball" så får du en liten introduksjon til sitstrening på ball, som er et godt eksempel på hvorfor ryttere skal trene på bakken. 

Er du skjev? Har du fått høre av en ridelærer, behandler el at du er skjev, du sitter skjevt osv? I videoen "Er du skjev?" så snakker jeg litt om hva det å være skjev kan være, hvor kommer disse skjevhetene fra og hvilke konsekvenser kan det feks få for ridningen?

I videoen "Introtime rytterholdning" så får du en liten introduksjon til hvordan du kan begynne å trene for og rette opp i skjevheter.

I videoen "Rytterholdning/kroppsholdning" så snakker jeg litt om hva som er en god kroppsholdning når vi rir, eller rytterholdning som vi liker å kalle det, og hvorfor det er noen "regler" vi må forholde oss til for å oppnå en god rytterholdning. 

God balanse og kroppskontroll er en av de største nøklene til god rytterholdning. I videoen "Intro kroppskontroll" så får du en liten introduksjon til hvordan du kan trene balanse og kroppskontroll.